fredag 5 december 2014

Veckobrev för vecka 50

Så var det helg igen och dags för ett nytt veckobrev. Helgledigheten blir ju lite längre än vanligt för eleverna eftersom det är studiedag på måndag.

Under veckan som gått har eleverna bl.a. fått lära sig mer om en asagud. De fick i uppgift att läsa en faktatext för att sedan välja ut det viktigaste/mest intressanta, plocka ut stödord, skriva in dessa i en tankekarta och sedan göra en egen sammanställning utifrån tankekartan. Utifrån denna skulle de sen också redovisa "sin" asagud för kompisarna. Hos Anna-Lena på bilden ska de efter jullovet att få göra en teckning utifrån sin faktatext. I och med detta arbete har vi jobbat med flera kunskapskrav för år 6 i svenska.
 "Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande inledning, innehåll och avslutning och viss anpassning till syfte och mottagare.
 Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett avgränsat urval av källor... Sammanställningarna innehåller enkla beskrivningar, egna formuleringar och viss användning av ämnesspecifika ord och begrepp. Genom att kombinera text med olika estetiska uttryck så att de samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap." (Kunskapskrav på E-nivå ur kursplanen för svenska år 6.)

Marie-Louise hälsar att det inte blir någon mer engelska-läxa fram till jullovet. Under de återstående dagarna kommer mycket av tiden på engelskan att ägnas åt repetition av det som man tränat på under höstterminen.
På tisdag kommer jag att skicka hem den sista svenska/SO-läxan. Det blir ett häfte om vikingatiden med text och frågor som lite kortfattat repeterar  en del av den fakta som vi jobbat med på lektionerna.

Idag (fredag) har alla barn fått med sig en lapp från några föräldrar i klassen med en inbjudan till "julmys", så glöm inte kolla barnens väska efter den. Kan också informera om att föräldrar i klassen tagit initiativ till att starta en Facebook-sida som heter "4b Lindbergs skola" för den som är intresserad av att vara med.

Vecka 50

Måndag
Studiedag och alla elever är lediga.

Tisdag
Svenskläxan ska vara klar och tas med till skolan. (Det är en text från fornnordiska mytologin med ett antal frågor till. Texten finns i en bok som heter Läsförståelse B och svaren skrivs i den blå läxboken.) Ny läxa (den sista för terminen!) skickas hem (se mer info ovan).

Torsdag
Idrott.

Fredag
Luciatåg i kyrkan.

Hoppas alla får en bra helg!
Mvh Sofie och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar