fredag 10 april 2015

Veckobrev för vecka 16

Den här veckan har vi startat upp arbetsområde "Medeltiden". Större delen av både svenska- och SO-lektionerna kommer vi att ägna åt detta. Vi ska bl.a.  gemensamt läsa boken "Sketna Gertrud och kung Magnus kalas". Den är riktig rolig! Läsläxan kommer också så småningom att vara faktatexter om medeltiden.

På NO-lektionerna jobbar vi med teknik och har fått bygga torn av sugrör. Vi har också pratat om olika uppfinningar och upptäckter och tittat på en film om Alfred Nobel.

Det är viktigt att ni går in här på bloggen och fyller i det Google formulär som jag lagt ut, om det är ok att era barn säljer majblommor. Dessa kommer att delas ut på tisdag.

Skola 24 har nu en mobilapplikation för föräldrar. Därifrån kan ni frånvaroanmäla för upp till 5 dagar och också frånvaroanmäla del av dag, t.ex. vid tandläkarbesök eller liknande. 

Förvarning! 
Precis som tidigare år kommer vi på Lindbergs skola att ha "Öppet hus" en kväll under våren. I år kommer det att vara tisdag 12/5 mellan kl. 17-19, så se till att boka in den kvällen.

Vecka 16...

Måndag
Läsläxan (om Lappland) ska vara klar och lämnas in.
Vi går till biblioteket, så skicka med böcker som ni har hemma.
Idrott.

Tisdag
Engelskaläxan ska vara klar (det är focus-rutan och övn. 1 på sidan 49)
Majblommor delas ut till dem som har fått tillåtelse att sälja. 

Torsdag
Idrott. 

Ha en härlig helg!
Mvh Sofie och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar