fredag 6 december 2013

Veckobrev för vecka 50


Veckorna rusar fram, bara två veckor kvar till jullov. Det märks att barnen tycker det börjar bli kallt ute, för på rasterna vill många helst stanna kvar inne i hallen istället för att gå ut.

En glad nyhet är att klassen nu har fått lite ”vuxenförstärkning”. Carina (som annars är mest i F-2 grön) är inne vid två tillfällen i veckan och på torsdag fm är Marie (som jobbar på gröna fritids) inne hos oss. 

Under veckan som gått har vi bl.a. haft klassråd som resulterade i att barnen bestämde sig för att maila till Stigert angående att vi vill ha likadana stolar i klassrummet. Just nu har vi fem (!) olika modeller på stolar. Pga att det förekommit en del konflikter kom vi också fram till två nya regler som vi ska ha i vår klass. Den ena handlar om att ingen får röra någon annans mössa.  Den andra är att alla bara äter sin egen frukt eller riskaka som man tagit med sig till skolan. Det förekom en del tiggeri och byteshandel som ledde till bråk och att en del kände sig ledsna och orättvist behandlade. I torsdags hade vi kompissamtal igen.

För övrigt jobbar vi hårt med att hinna färdigt med våra berättelser.  Mitt mål är att kunna sitta ner en stund med varje barn och gå igenom berättelsen utifrån de kunskapskrav i skrivning som finns för år 3. Det känns viktigt, i takt med att de blir äldre, att dem blir medvetna om vad de klarar bra och vad de behöver träna mer på.

När det gäller läsläxan så tänker jag att vi nu börjar avsluta för den här terminen. Barnen behöver alltså från och med måndag inte låna någon ny bok utan bara läsa färdigt den som de håller på med. Jag går och grunnar lite på hur vi ska göra med läsläxan under nästa termin, men har ännu inte riktigt bestämt mig. Någon form av läsläxa blir det i alla fall. Vill ni påverka och har åsikter om hur läsläxan fungerat under denna terminen kan ni bara maila mig.

Vecka 50…

Måndag
Halva gruppen går till bibblan, så skicka med utlästa böcker.

Tisdag
Läsläxan tas med till skolan.

Onsdag
Idrott.

Fredag
Klassen går till kyrkan för att titta på skolans luciatåg.

Ha en bra helg!
Mvh Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar