fredag 13 december 2013

Veckobrev för vecka 51

Sista veckobrevet för den här terminen! Vad fort det gått!
Här i skolan har vi under veckan fått lära oss mer om hur judar firar pesach och muslimer firar ramadan. Vi har också tillverkat egna faktaböcker i appen "Book-creator" om vårt svenska julfirande.
I torsdags arbetade vi en ny lärobok som heter "Tummen upp" där varje arbetsuppgift syftar till ett specifikt kunskapskrav i svenska. På detta sätt får både jag och eleverna en liten fingervisning om vad som går bra och vad man behöver träna mer på. Denna veckan gjorde vi avsnittet som syftar till att "eleven ska kunna visa grundläggande läsförståelse genom att kommentera och återge några viktiga delar av innehållet." För vissa gick det lätt och för andra var det svårt. Vi kommer fortsätta jobba mycket med att träna på läsförståelse.

Tidigare har ni som föräldrar vid den här tiden kunnat gå in och läsa skriftliga omdömen om era barn, men efter ett riksdagsbeslut ska detta nu bara göras en gång per år istället för två. Detta gäller även de individuella utvecklingsplanerna. Detta innebär att vi kommer ses på utvecklingssamtal i början på nästa termin och följa upp den individuella utvecklingsplanen men inte skriva någon ny, och att skriftliga omdömen kommer först i slutet på läsåret.

Vecka 51

Måndag
Klassen har bibliotekstid. Försök att läsa ut och skicka med alla de böcker ni har hemma så att dessa kan lämnas tillbaka innan terminen är slut. På så vis får vi en ordentlig koll på om det finns saknade böcker.

Tisdag
Hela B-spåret har "juldag". Vi hittar på en massa kul tillsammans både inne och ute så tänk på att de har varma kläder med sig denna dag.

Onsdag
Idrott.

Fredag
Sista dagen för terminen! Åk F-3 slutar 11.50 eftersom bussarna går hem 12.00 denna dag. Barnen har fått vara med och bestämma vad de vill göra denna dag och då blev det film och godis på schemat. För att alla ska ha med ungefär lika mycket vill jag att det som tas med (dricka, chips, godis eller annat gott) inte kostar med än 30-40 kr.

Ha en bra helg!
Mvh Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar