fredag 7 februari 2014

Veckobrev för vecka 7

Idag (fredag) har vi haft en riktig toppendag! Alla har varit sams hela dagen, vi har hunnit med både att träna på att skriva berättelse med röd tråd, rita monster efter instruktioner på engelska och kolla på Lilla Aktuellt. Och eftersom vår "bra-burk" äntligen var full lyxade vi till det med chips och Ipads sista lektionen.
För övrigt har vi jobbat vidare med boken "Pojken och Tigern". Eftersom en del kapitel är ganska långa har vi pratat om vad "läskondition" är och att det nu är viktigt, när de börjar få flyt i läsningen, att de klarar att läsa lite längre texter utan problem. På No-lektionerna har vi bl.a. pratat om vad en "mättad lösning" är och pratat om vattnets olika egenskaper och former.

Det har kommit in ett önskemål om att ordna en maillista för er föräldrar, som kan användas t.ex. när det ska ordnas någon aktivitet i klassen eller om det är nåt annat som behöver diskuteras. Vill du vara med på den listan så skicka ett mail till Lotta Heribertsson som har mailadress: lotta@3d-design.nu

På onsdag bryts elevernas schema eftersom de ska få lyssna på en föreläsning av Mats Andersson från Netscan om nätsäkerhet. De behöver inte ha med sig idrottskläder denna dagen. Vi lärare kommer också att få lyssna till honom på tisdag em och ni föräldrar är också inbjudna att lyssna till honom på tisdag kväll. (Se separat inbjudan i ett tidigare inlägg här på bloggen.) På torsdag fm kommer vi att bearbeta detta ämne ännu mer i klassen.

Påminner om svarslappen angående Sjöaremossen som skulle lämnats in idag! Det är viktigt att vi vet om barnen ska åka med bussen från skolan eller om ni kör dem dit.

Måndag
Halva klassen går till bibblan. Skicka med utlästa böcker.
Läsläxan ska vara klar och lämnas in till skolan.

Tisdag
Matteläxan ska vara klar och tas med till skolan (papper med gångertabeller).
Föreläsning för er föräldrar i matsalen kl 18.30-21.00 med Mats Andersson om nätsäkerhet.

Onsdag
Ingen idrott, föreläsning med Mats Andersson från Netscan.

Fredag
Kan vara bra för er att veta att klassen kommer ha vikarie på fredag eftersom jag ska på begravning.

Ha en bra helg!
Mvh Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar