fredag 28 februari 2014

Veckobrev för vecka 10

Vilken fantastiskt härlig dag vi fick på Sjöaremossen! Sol, värme och glada barn. Kan inte bli bättre! Kul att så många av er föräldrar har möjlighet att vara med denna dag.
En annan glädjande sak är att vi fått nya möbler till klassrummet. Helt nya bänkar och bord, och dessutom fyra stycken skärmar som är ljuddämpande när de hänger på väggen, men också kan fungera som skärmar som kan hjälpa till att skärma av runt någon elev som behöver extra lugn. De blev genast väldigt populära! Jag har lagt ut lite bilder här på bloggen om ni är nyfikna på hur de ser ut.
Under veckan har barnen genom arbetet med boken "Pojken och tigern" fått träna på att skriva faktatexter om vargar utifrån egna stödord. Det har vi tränat mycket på så det är de riktigt duktiga på nu, vilket är bra eftersom det är något de har mycket användning för i SO/NO- ämnena framöver.
Idag har vi tittat på och sen diskuterat "Lilla aktuellt" för att jobba med kunskapskravet "Eleven kan ta del av enkel information i olika medier och samtala om elevnära samhällsfrågor genom att framföra synpunkter, ge kommentarer och ställa frågor."
Vi har också börjat lära oss vad olika möbler heter på engelska och spelat religionsspel om islam, kristendom och judendom som sexorna tillverkat.
Jag tror jag skrev i ett tidigare inlägg att jag skulle ge läsförståelseläxor fram till sportlovet, men vi kör på med det i några veckor till.

Bra att veta inför vecka 10...

Måndag
Läsläxan ska lämnas in.
Klassen har bibliotekstid, så skicka med utlästa böcker.

Tisdag
Ny läsläxa skickas hem.

Onsdag
Idrott.

Påminnelse!
Måndag 10 mars är det studiedag och alla barn är lediga.

Hoppas alla får en bra helg!
Mvh Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar