fredag 7 mars 2014

Veckobrev för vecka 11

En riktigt bra vecka har vi haft tycker jag. Gruppen fungerar fortfarande bra och det är ett rent nöje att få vara lärare i 3B. Emellanåt är det lite snackigt så man får höja rösten och då och då blir det konflikter så klart, men då resonerar vi om det som hänt och ofta kommer de en stund senare (eller dagen efter) och berättar att de blivit sams och sagt förlåt. I tisdags hade vi en diskussion om vad öknamn är och skrev in i "3B:s viktiga bok" att vi har som en regel att vi inte ska använda såna i vår klass utan använda namnen eller smeknamn. Även när det gäller arbetsron i klassrummet så tycker jag att det för det allra mesta fungerar bra. När klassen fått en arbetsuppgift sänker sig lugnet och det jobbas flitigt tills de blir klara.
För att barnen ska bli medvetna om treans kunskapskrav i svenska har vi ju jobbat en hel del i en bok som heter "Tummen upp". Eftersom vi nu närmar oss veckorna då vi ska göra de nationella proven jobbade vi hela torsdagen för att bli klara med den boken. Vi tränade på läsförståelse, att skriva en sammanfattning och så gjorde vi ett stavtest. På engelskan tränade vi på "klassrumsord" och så har vi hunnit med ännu ett kapitel i "Pojken och tigern".
De nationella proven kommer treorna på skolan att genomföra mellan vecka 12-15. Vi skickar hem ett informationsblad från skolverket (idag fredag) och om ni har några frågor är det bara att höra av sig.

Så till veckan som kommer...

Måndag
Studiedag, alla barn lediga.

Tisdag
Läsläxan lämnas in och en ny skickas hem.

Onsdag
Idrott.

Fredag
Klassen har vikarie på fm eftersom jag är på fortbildning. 

Hoppas alla får en bra helg!
Mvh Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar