fredag 14 mars 2014

Veckobrev för vecka 12

Dags för ett nytt veckobrev! Veckorna flyger fram och det märks att våren är på gång, det är full aktivitet ute på skolgården på rasterna.
I veckan som gått har vi jobbat mycket med vårt nya tema som vi kallar Miljö & Natur. Kunskapskravet ur kursplanen i SO som vi arbetar främst med under det här temat är "Eleven beskriver hur olika handlingar i vardagen kan påverka miljön, och ger utifrån detta förslag på hur man kan bidra till hållbar utveckling." Det första som vi jobbat med är återvinning och sopsortering, så om ni upptäcker att ni har fått "sop-poliser" hemma så vet ni varför ; ) På tisdag i nästa vecka ska vi göra klassrummet till en återvinningsstation och för att det ska funka behöver vi ha lite sopor att sortera. Jag har därför pratat med barnen idag om att det hade varit bra om de kunde ta med sig lite sopor till skolan på tisdag.
På tisdag ska vi också in till kulturskolan för att få se en musikföreställning. Eftersom bussen går från skolan kl 11.00 måste vi äta lunch redan 10.30. För att de inte ska bli för hungriga under eftermiddagen är det viktigt att alla barn har med sig ett litet mellanmål som de kan äta när de kommer tillbaka till skolan.Vi har pratat om att det ska vara just ett mellanmål (macka, frukt, riskaka) och inte fika (kakor, kex, söta drycker).
Nästa vecka startar vi också med de nationella proven. Först ut bland delproven i svenska blir det som testar den muntliga förmågan och om barnen klarar att ta till sig muntliga instruktioner. Känns spännande! Bland barnen brukar man ha allt ifrån de som inte bryr sig ett dugg och som man nästan får "skrämma" till att verkligen göra sitt bästa och inte slarva, till de som är supernervösa och som man får lugna på olika sätt.

Måndag
Biblioteket. Skicka med utlästa böcker.
Läsläxan (om grodor) ska vara klar och skickas med till skolan.

Tisdag
Vi åker in till Kulturskolan och ser en musikföreställning. GLÖM INTE TA MED ETT LITET MELLANMÅL!
På em förvandlas klassrummet till en åtevinningsstation så skicka också med lite SOPOR.

Onsdag
Idrott. 

Ha en bra helg!
Mvh Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar