onsdag 3 september 2014

Information om Engelskaläxan



·      Vi kommer att gå igenom en del i ett kapitel/unit per vecka med tillhörande glosor dessa finns i textbook. Eleverna får läxan på onsdagen till tisdagen därpå. Är man sjuk eller bortrest så gör man läxan i alla fall. Vi har pratat om att läxan (att lära ord och våga prata) gör man för sin egen skull inte för att visa fröken…

·      Det ni skall/kan göra hemma för att stötta ert barn är att läsa dialogerna i textbook på engelska och att försöka förstå vad det står på svenska. Det behöver inte alltid vara ordagrant utan bara så man förstår helheten. De behöver också hjälp med att träna in glosorna som börjar på sidan 79 i textbook. En del av barnen har fått alla glosor, de har då valt detta själv, andra har fått ett papper med gällande ord och andra har valt lite mindre antal för att det passar just dem. Först och främst är det bra att träna in hur man säger orden, och sedan om möjligheten finns så är det bra att kunna stava dem.

·      Finns det någon bra hjälp då? Ja, vi har lagt ut en länk, ljudmästaren, på 4B:s blogg. Vi har tillsammans gått igenom hur man hittar där. Lägg den gärna som ett bokmärke, då blir det lätt att gå in när man vill.

1.     Först går ni in på rätt bok, What´s up 4.
2.     Sedan går ni in på unit one, kapitel ett som vi arbetar med just nu.
3.     Nästa steg är att markera 1.Hello som är den del i kapitel ett vi arbetar med.
4.     Då kan ni sedan trycka på playknappen och då kommer de dialoger som vi arbetar med i boken. Lyssna igenom dem, läs med. Träna många gånger.
5.     Om man vill träna på glosorna/orden så tryck på den gröna knappen, öva glosor. Välj 1. Hello och vill du inte öva på alla orden så trycker du på välj glosor så kan du markera de du vill träna på. Tyvärr krånglar ljudet, jag skall undersöka vad som är fel.
6.     Sedan trycker du bara på 1. Hello, så kommer det upp ord på engelska som skall översättas till svenska. Vill du göra tvärtom, tryck på dubbelpilen så byter flaggorna plats.
                                                                
Så läxan den närmaste tiden är att läsa, översätta dialogerna. Träna på orden till kapitlet, både muntligt och om det funkar även skriftligt.
Hör gärna av er om det blir för tufft eller enkelt just för ditt barn, så fixar jag så att vi hamnar på en lämplig nivå för just ditt barn.
Hälsningar Marie-Louise B.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar