fredag 26 september 2014

Veckobrev för vecka 40

Vi hoppas att alla barn hade en skön extra ledig dag i torsdags. Vi lärare fick en massa bra fortbildning och extra tid för ämnesövergripande planering.
Under veckan har vi fortsatt vår arbete med dikter genom att analysera en dikt om en trollkarl på djupet och skriva något som vi kallar "ord- och bilddikt". Fråga barnen hur vi gjorde!
Vi är nu inne på slutet av arbetsområdet Lag och rätt. För att se hur väl barnen förstått den rättsliga processen och tagit till sig alla begrepp vi jobbat med, fick de i måndags påbörja arbetet med att tillverka en serie som visar från "brott till straff".
I NO har klassen jobbat med näringskedjor.
När det gäller läsläxan så är det så att kapitel 5 var väldigt långt, så därför var planen att jag skulle läsa det högt för eleverna i skolan. Tyvärr hann jag inte läsa klart hela, utan sa till eleverna att ni föräldrar kan läsa klart det för barnen hemma. Läxan består alltså av kapitel 6.

Så till vecka 40...

Måndag
Läsläxan (kap. 6) ska vara klar och tas med till skolan.
SO-läxan tas med till skolan (stencilen där de skulle visa att de känner till vilka de olika personerna som deltar vid en rättegång är genom att para ihop person och beskrivning).
Idrott.
Vi går till biblioteket, så skicka med utlästa böcker.

Tisdag
Engelska-läxan ska vara klar.

Torsdag
Idrott.

Hoppas alla får en trevlig helg!
Mvh Sofie och Eva


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar