fredag 6 februari 2015

Veckobrev för vecka 7

I torsdags visade jag eleverna en sida som heter "Elevspel.se". På den sidan kommer vi bl.a. att träna stavning framöver. Gå gärna in och kolla, för där finns mängder med spel i många olika ämnen. Jag har lagt den som en länk här på bloggen.

"Vinterviktigt"
Många barn älskar att åka i vår "isbacke" på skolgården. För att få åka måste man ha hjälm, så glöm inte att ta med det. Överdragsbyxor är också att rekommendera om ni inte vill ha hem barn med hål på byxorna.
En annan sak vi vill påminna om är att barnen måste ha med sig ytterkläder så att de kan gå ut oavsett väder. Att ha innerast hela dagen funkar inte om man ska orka jobba på lektionerna, utan vi kan uppmana barnen att ge sig ut en stund och få lite frisk luft och röra på sig trots att det regnar eller är kallt.

Senast idag (fredag) skulle lappen med besked ang. Sjöaremossen lämnats in. Jag saknar fortfarande några, så se till att skicka med dem till på måndag.

Förutom att sjukanmäla via Skola 24 är det en del av er som mailar när ert barn är sjukt och meddelar lite kort om hur läget är. Har man tid och möjlighet till detta tycker vi lärare det är jättebra att ni gör det. Då får vi ett hum om hur länge barnet kommer stanna hemma och om det är något speciellt smittsamt som går i klassen. Glöm inte att ni måste frånvarorapportera varje dag som ert barn är borta.

På SO-lektionerna har vi jobbat vidare med Sverige. Vi har bl.a börjat titta på en serie program som heter "Geografens testamente" som har som syfte att visa och lära ut om hur Sveriges olika naturlandskap ser ut. Programmen finns på UR:s hemsida och det är avsnitt 1 (Sveriges stora sjöar) och 2 (Sveriges slätter) som vi sett under veckan. Det hade varit bra om de barn som varit sjuka under torsdag eller fredag gick in och tittade på dessa så blir det lite lättare att hänga med när historien fortsätter i nästa vecka.

På svenskan fortsätter vi att skriva på vår "Sverigeresa". Barnen skriver så pennorna glöder. Jätteroligt att se! När det blir dags för "Öppet hus" senare i vår kommer ni att kunna få läsa dem.

På NO:n håller vi på att avsluta rymden och på matten har vi börjat jobba med multiplikation/division.

Vecka 7...
Måndag
Läsläxan (om Skåne) ska vara klar och tas med till skolan.
Idrott.
Biblioteket.

Torsdag
Idrott.

Fredag
Studiedag (alla barn är lediga).

Ha en bra helg!
Mvh Sofie och Eva


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar