fredag 20 mars 2015

Veckobrev för vecka 13 och 14

Så var det bara en vecka kvar till påsklov! Den är dessutom lite kortare än vanligt eftersom det är studiedag på fredag.
Eva har ju varit ledig under veckan som gått så klassen har haft vikarie (mest Malin Folkesson) och det har funkat bra.
Under veckan har vi fått en del kommentarer om att vi samlar in 15 kr för att åka in med buss och titta på skolbio. På Skolverkets hemsida kan man läsa att utbildningen ska vara kostnadsfri men att: "Det får dock förekomma enstaka inslag som kan medföra en obetydlig kostnad för eleverna. Med obetydlig kostnad avses enligt tidigare förarbeten främst kostnad för färdbiljett med allmänna kommunikationsmedel, en mindre entréavgift till ett museum eller liknande. I planeringen av aktiviteter som medför obetydliga kostnader måste skolan ta hänsyn till att även obetydliga kostnader kan upplevas som betungande för ett hushåll med svag ekonomi om det förekommer vid upprepade tillfällen. Därför måste skolan noga överväga när och hur ofta denna möjlighet ska utnyttjas."
Detta tycker vi är viktigt och har blivit mer noga med att så ofta det är möjligt se till att ta med oss lunch från matsalen vid t.ex. utflykter och att inte samla in pengar till något mer än max 1-2 gånger per läsår. Är det ändå någon som upplever att det är ett problem så respekterar vi givetvis att man inte skickar med några pengar till skolan.
Filmen vi såg idag (fredag) hette "Tuffa killar" och tog upp mobbning. Det var en film med både skratt, tårar och allvar. Många tyckte att filmen var bra och det blev en viktig diskussion i klassrummet efteråt.
I måndags pratade vi om Sveriges minoritetsfolk och fokuserade lite extra på samerna. Nu har vi stort sett bara kvar att kolla av att vi har lärt oss det som kunskapskraven kräver innan vi går vidare och läser historia igen. Medeltiden står på tur...
På målpasset stod stavning på schemat. Sj-ljudet och det där med dubbeltecknad konsonant är lite klurigt!

Vecka 13...

Måndag
Idrott.
Läsläxan (om samer) ska vara klar och lämnas in. Jag lämnar inte ut någon läsläxa denna veckan, utan det kommer hem en ny på tisdag efter lovet (7/4).

Tisdag
Engelskaläxan ska vara klar. Det är övre halvan av s. 44 i textbook som ska övas (inte dialogen längst ner) och de tillhörande glosorna som finns på s.83.

Torsdag
Idrott.
Efter lunch kan vi inte låta bli att måla lite ägg och köra lite äggpickartävling trots att det är en bit kvar till påsk.

Fredag
Studiedag, alla elever är lediga.

Vecka 14...

Tisdag
Ny läsläxa (om Lappland) skickas hem.

Torsdag
Idrott.

Ha en bra helg!
Mvh Sofie och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar