fredag 13 maj 2016

Veckobrev v. 19

Hej!

Trots senaste dagarnas högsommarvärme har vi några veckor kvar på terminen och vi fortsätter jobba på i de olika ämnena. I engelska jobbar klassen med att samla fakta och skriva om ett land som de valt. I SO fortsätter vi med historia, men lämnar kungarna ett tag för att läsa och lära oss mera om hur vanliga människor levde på 1500-talet. I NO har vi den här veckan lärt oss mera om ljud och gjort olika experiment ute och inne i klassrummet.

Förra tisdagen hade vi en bra dag tillsammans på Naturum, Getterön. Vi fick bl.a.prova på att fågelskåda, lära oss om insekter, gå på slagverkskonsert och vara kreativa i en skaparverkstad. Klassen fick beröm av arrangörerna för att de var positiva och intresserade.

Stort tack till er föräldrar som engagerade er och hjälpte till med kakförsäljningen! Klassen har nu 10798:- på kontot att göra någonting roligt för.

På grund av regeringens beslut om mer matematik har skolan en ny timplan för grundskolan att arbeta utifrån. From ht-16 kommer skolan därför att ändra schemaramarna för skoldagen då det gäller åk4-9.
Eleverna kommer att få förlängd skoldag på onsdagar då de slutar 15.40 istället för som nu 14.40. Mer info om detta finns på skolans hemsida.

Nästa vecka är en vanlig skolvecka men vecka 21 blir det kortvecka eftersom det är studiedagar torsdag 26/5 och fredag 27/5.


Händer vecka 20:

mån:

tis: Idrott

ons: Mattediagnos

tors:

fre: Läxa SO. Ligger på Showbie från måndag. Idrott


Trevlig helg! 

/Eva och Marie






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar