måndag 30 maj 2016

Veckobrev v. 22

Hej!

Terminen går mot sitt slut och trots högsommarvärme jobbar vi på för att hinna klart arbetet i de olika ämnena. Läxa denna veckan är endast i SO där eleverna fått ett häfte med några sidor text i historia att läsa till fredag. Då blir det ett litet läxförhör.

Förra veckan hade vi besök i klassen av Henriks pappa. Han jobbar som museipedagog och delade med sig av  sina kunskaper om 1500-talet och hade med en del gamla föremål. Han hade också med en riddarrustning som en del elever passade på att prova.

Skolavslutningen onsdag den 15/6 startar i kyrkan kl. 10:45. Troligen kommer vi att samla eleverna i klassrummet en stund innan för att fika lite tillsammans och önska glad sommar. Vi återkommer med tiden när det är bestämt. Vi ber er meddela oss om det är någon som behöver åka buss den dagen.

Enligt beslut från rektor blir det några personalförändringar som berör klassen nästa läsår. Elin Johansson som nu jobbar i åk. 7-9 kommer att ha svenska och SO från ht-16. Det innebär att Marie Andrén inte kommer jobba kvar i klassen. Det blir också en förändring i engelska där Birgitta Adolfsson kommer undervisa i stället för Marie-Louise. Birgitta kommer också att förstärka på en del mattelektioner.

Nu på onsdag 1/6 tar vi paus från skolarbetet och åker på en utflykt tillsammans med 5a. Information om detta kan ni läsa i föregående blogginlägg.

Vi kommer troligen också att få åka till Simstadion innan terminen är slut. Vi återkommer med information om det när vi vet vilken dag det blir.

Kommande helg blir en långhelg eftersom Nationaldagen 6/6 är en lovdag.

Ha det skönt i sommarvärmen!

/Eva och Marie 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar