fredag 27 september 2013

Veckobrev för vecka 40

I veckan som gått har vi tränat ännu mer på att använda en karta. Barnen har också fått träna på att skriva sin gatu- och postadress, kommun, landskap, land, världsdel och planet. Kolla gärna hemma om de minns!
På engelskan tränar vi på siffrorna 1-20. Det kan ni gärna också kolla med dem hemma om de kan! De flesta klarar att ramsräkna från 1-20, men för vissa blir det klurigare när man bara säger ett enstaka nummer och ber dem tala om vad det betyder.
Barnen har idag (fredag) också fått redovisa de intervjuer om leksaker som de gjort. På tio-rasten blev vi bjudna på glass av trivselledarna, som startar sina rastaktiviteter nästa vecka.

Så till nästa vecka...

Måndag
Vi åker till Påskbergsvallen för att ha friidrott. Bussen går 8.45, så kom i tid denna dag! Vi vill att barnen är ombytta när de kommer och duscha får de göra hemma. Vi kommer att vara där hela dagen, bussen går hem kl. 13.00. De slutar tidigt som vanligt. Alla kommer få prova på 60 meter, längd, kula och höjdhopp. Vi kommer att få med oss kycklingsallad från maten, men vi vill att alla tar med sig en papperstallrik och bestick. Ta också med mycket att dricka och en liten fika. 

Tisdag
Läsläxan tas med till skolan. Denna veckan ska de få leta efter ord med dubbelteckning i sina böcker.

Onsdag
Idrott.

Torsdag
Vi kommer att avsluta vårt tema om leksaker genom att ha en leksaksutställning idag. Ta med er den leksak som barnet bestämt. Vi kommer att ha dem inlåsta i klassrummet när vi inte använder dem. På fredag ska F-2:orna komma och titta på vår utställning och sen får de ta med sig leksakerna hem igen. Vi har beslutat att vi ska äta lite pop-corn (som jag fixar), men de ville gärna ha ballonger också, så de får gärna ta med sig en ballong till skolan.

Fredag
Möjlighet att ta nya individuella kort för dem som inte blev nöjda. Maila mig i så fall (sofie.bengtsson@varberg.se).

Lördag den 12/10 kl. 11-13 ska F-2 grön ha en skördefest för att tjäna lite pengar till klassen. Alla som är sugna på att kunna köpa kakor, hemmagjord sylt, äpplen m.m. är varmt välkomna.

Nu har ni möjlighet att få ett "pling" på mailen när vi lägger ut något nytt på bloggen. Längst upp till höger här inne på bloggen lägger ni in er mailadress så ska det funka.

Ha en bra helg!
Mvh Sofie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar