fredag 15 november 2013

Veckobrev för vecka 47

Veckorna rullar på och alla barn jobbar flitigt vidare. Det finns en härlig och positiv anda i gruppen. Ibland händer det att några blir osams och då får vi försöka reda ut det, men överlag upplever vi lärare att det är få konflikter i klassen. Barnen är snälla mot varandra och vill att det ska fungera bra i klassrummet och på rasterna.
Den här veckan har vi påbörjat ett skrivprojekt där alla barn har fått i uppgift att skriva en längre text på temat "Den långa resan till..." Vi har pratat mycket om vad man ska tänka på när man skriver bl.a. genom att titta på några "dåliga" berättelser. Tanken är att barnen ska skriva varannat kapitel på Ipad och varannat kapitel för hand. De ska också få hjälpas åt med att ge respons på varandras texter. Det ska bli väldigt spännande att se resultatet.
De senaste veckorna har vi ju jobbat med fysik på SO/NO-lektionerna. I torsdags fick barnen visa att de nått kunskapskravet om att "eleven ska kunna samtala om friktion och tyngdkraft i förhållande till lek och rörelse" genom att ge sig ut och filma olika situationer på skolgården. Filmerna tittade vi sedan på tillsammans och de blev riktigt bra och roliga.
Vi har också hunnit med att ha klassråd, byta platser i matsalen och lära oss vad olika klädesplagg heter på engelska.

Vecka 47...

Måndag
Biblioteket. Skicka med böcker som ska lämnas tillbaka.

Tisdag
Läsläxan ska tas med till skolan (både bok och protokoll).

Onsdag
Idrott.

Hoppas alla får en bra helg!
Mvh Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar