fredag 8 november 2013

veckobrev för vecka 46


I veckan som gått har vi i svenskan jobbat klart med vår bok ”Den långa resan till Amerika”. Vi har bl.a. tittat på brev skrivna av emigranter och konstaterat att språket har förändrats en hel del på 150 år. Barnen har också fått träna på att skriva en faktatext om emigrationen och gjort en bokrecension.
Vi pratar mycket om att det är viktigt att förstå det man läser och nu märker jag att barnen under sin tysta morgonläsning har börjat komma och fråga om ord som de inte förstår. Kanske låter konstigt, men det gör mig väldigt glad för då visar de att de verkligen vill förstå och inte bara hoppar över ord som de inte kan läsa eller förstår.  Som en del i detta arbete fick alla barn i tisdags en ”läskompis”. För sin ”läskompis” ska man läsa upp en bit av det man läst i läsläxa hemma. Kompisen som lyssnar kallar vi för ”kontrollanten” eftersom han eller hon ska hjälpa till genom att lyssna och säga till om något är svårt. Barnen sa när vi utvärderade att de tyckte det var kul och bra så vi kommer att fortsätta med detta ett tag och som ni förstår blir det därför extra viktigt att läsläxan tas med till skolan på tisdagar.
På NO-lektionerna har vi nu börjat göra experiment som ska lära oss om friktion.
På engelskan jobbar vi med ”familje-ord” den här veckan, så ni har blivit vackert porträtterade i barnens engelska-böcker.

Bra att hålla koll på vecka 46…

Måndag
Biblioteksdags, skicka med utlästa böcker.

Tisdag
Ta med läsläxan.

Onsdag
Idrott.

Hoppas alla får en trevlig helg!
Mvh Sofie



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar