fredag 22 november 2013

Veckobrev för vecka 48


Pga lite ont om tid och ork får det bli ett lite kortare veckobrev denna vecka.
Vi har skrivit vidare på våra berättelser och gått igenom talstreck och hur man gör när någon ska tala i berättelsen. Det är inte helt lätt så det får vi kämpa med. Jag märker också att det är svårt för många att skriva berättelser som är tydliga och som läsaren har lätt att hänga med i. Fantasin är det dock inget fel på, idéerna är många och skrivglädjen stor hos de allra flesta.
Vi har också startat upp med religion på SO/NO-lektionerna. Kunskapskravet vi jobbar med är ”…eleven beskriver några platser för religionsutövning , och kopplar samman dessa med religioner som utövas i närområdet. Eleven kan ge exempel på någon högtid, symbol och central berättelse från kristendom, islam och judendom.”  Det blir många nya svåra ord att lära sig när man läser religion märkte vi.
Vi har också tillverkat en adventskalender som vi ska ha i klassen.
Nästa vecka har vi läsvecka, läs ett tidigare inlägg här på bloggen så får ni mer info om detta. En sak som jag glömde skriva där var att jag skulle vilja att alla har med sig en kudde, filt eller något annat mjukt att sitta på.  Dessa ska vi använda när vi kurar ihop oss med levande ljus och jag högläser om spännande grekiska och nordiska myter.
Annat som kan vara bra att veta…

Måndag
Vi går till biblioteket.

Tisdag
Barnen behöver inte ta med sig läsläxan denna vecka pga läsveckan.

Onsdag
Idrott.

Ha en bra helg!
Mvh Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar