torsdag 3 april 2014

Veckobrev för vecka 15

Hoppas ni har kommit igång med läsläxan och att barnen läser i sina böcker några gånger varje vecka. Be dem gärna återberätta det de läst för er och ställ lite frågor för att de ska få fundera över det de läser. Jag hoppas också ni har möjlighet att lyssna på dem lite då och då. Påminner er också om att fylla i läsprotokollen och att de ska med till skolan varje tisdag så jag kan se hur det går.
Förutom att vi jobbar vidare med de nationella proven så har vi också pratat om hur vi kan hjälpa vår miljö genom att tänka på vad vi handlar och äter. Vi har bl.a. pratat om att det är viktigt att försöka välja så närodlat som möjligt, och äta svenska äpplen istället för för dem som kommer från länder långt bort. Vi har också varit inne på världsnaturfondens hemsida och gjort en övning som heter "Ekologiska avtryck", där vi fick i uppgift att välja mellan olika livsmedel och lära oss mer om hur våra olika val påverkar miljön. Det kan hända att några av er kommer tycka att det är lite besvärligt att ta med era barn till mataffären i fortsättningen ;) Flera av barnen ville veta vart övningen fanns så här kommer en länk till den:
http://www.wwf.se/utbildning/elevrum/k-f-6/ekologiska-fotavtryck/1522833-ekologiska-fotavtryck-handla-hllbart

Filmen vi såg idag (fredag) var riktigt bra. Några i klassen har bloggat lite kort om vad de tyckte, så gå gärna in och läs.

Klicka på länken för att komma till en inbjudan om "Öppet hus" här på skolan!
http://www.lindbergsskolan.varberg.se/
 

Så till nästa vecka...

Måndag
Bibliotekstid på morgonen för halva klassen, övriga är med mig i klassrummet och tränar på att sökläsa.

Tisdag
Läsprotokollet och boken tas med till skolan.
Barnen kommer idag bjudas på den mest önskade lunchen efter en omröstning på skolan; TACOS.

Onsdag
Idrott.

Fredag
Hela arbetslaget kommer ha påsktema på fm. Vi målar ägg, går poängpromenad och äter påskbakelser. Vi skulle önska att alla barn har med sig ett kokt ägg till skolan idag för att måla och sen använda i en "äggpickartävling".
Kan vara bra att veta att jag byter ledig dag denna veckan och jobbar onsdag och är ledig fredag istället. Klassen kommer ha vikarie.

Ha en bra helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar