fredag 16 januari 2015

Veckobrev för vecka 4

Så har vi avverkat första hela veckan av vårterminen. En riktigt bra vecka på många sätt, där barnen  har jobbat fantastiskt bra. Härligt att se!
Idag (fredag) har vi börjat med geografi och ska läsa om Sverige. Så alla ni föräldrar som glömt namnen på Sveriges landskap kommer snart att få en repetition av dessa, när det nu är dags för era barn att plugga på dem ; )
De kunskapskrav som vi främst kommer arbeta med är:

Förenklade mål E-nivå åk. 6

-Du ska ha baskunskaper om Sveriges naturlandskap och kulturlandskap.
-Du kan beskriva hur naturlandskap, kulturlandskap och naturens resurser på ett enkelt sätt hänger ihop med vart människor bor.
-Du kan använda geografiska begrepp (ord) på ett ganska bra sätt.
-Du kan använda kartor och andra källor på ett ganska bra sätt för att undersöka omvärlden.
-Du har baskunskaper om geografiska namn i Sverige. (Var olika saker ligger.) Du beskriver och jämför på ett ganska bra sätt var saker ligger och hur stora de är.

Enligt vikarien Judy och flera av barnen jag pratat med har det funkat bra på engelskan. Det blir inga engelska-läxor medan Marie-Louise är sjukskriven.

Nu när vädret är riktigt slaskigt och blött är det väldigt bra att ha inneskor här i skolan. Hallen och toaletterna blir väldigt snabbt blöta och det är inte roligt att gå med våta sockar hela dagen.

I torsdags skickade jag (Sofie) hem lappar med tider för utvecklingssamtal. Jag skulle vilja att ni skickar tillbaka dessa senast tisdag 20/1.
På måndag kommer det hem tider för er som ska träffa Eva.

I NO har vi startat upp ett nytt arbetsområde, rymden. I matematiken håller vi på att avsluta kapitel 3 och i nästa vecka ska barnen få göra en test över det 3 första kapitel vi jobbat med hittills.

Vecka 4

Måndag
Idrott.
Biblioteket.

Torsdag
Idrott.

Hoppas att alla får en bra helg!
Mvh Sofie och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar