fredag 23 januari 2015

Veckobrev för vecka 5

Så var det dags för ett nytt veckobrev!
På SO-lektionerna har barnen fått fylla i två stycken "blindkartor", den ena med Sveriges landskap och den andra med de största städerna, sjöarna, öarna, haven osv. Till en början kommer de att få träna på dessa här i skolan lite då och då, men ju närmare vi kommer slutet av arbetsområdet så kommer de att få ta hem dem och träna hemma inför provet som vi kommer att ha. Det finns också en sida på internet som heter "Seterra" som funkar väldigt bra för att plugga in namn och läge på landskapen. Här är en länk till den sidan. Det funkar att använda både dator och Ipad. Länken ligger också här på bloggen under "Länkar", så att ni lätt ska kunna komma åt den.
http://online.seterra.net/sv/ex/1

På tisdag kommer jag börja skicka hem läsläxor igen. Jag märker, både på de nationella proven och på de test vi gjorde nu direkt efter jul, att barnen är mycket säkrare på att läsa och förstå skönlitterära texter än faktatexter, så pga detta kommer läsläxan framöver att bestå av en faktatext med frågor till.
I skolan kommer jag och barnen på tisdagar att gå igenom svåra ord som kan finnas i texten och gå igenom frågorna. Texterna kommer handla om Sveriges landskap, nu när vi läser arbetsområde "Sverige", och svaren på frågorna ska de skriva i sin blå läxbok (som de använde när vi läste "Kompisboken" förra terminen).
Precis som tidigare kommer läxan skickas hem på tisdagar och ska vara klar och tas med till måndagar. Det är viktigt för mig att de är med på måndagar så att jag hinner kolla igenom dem och se vad som har varit svårt och som vi måste ta upp och prata om och förtydliga.
En del barn har nu ett bra flyt i sin läsning, men många behöver fortfarande läsa texten ett par gånger som ett led att få upp läsflytet. Uppmuntra dem alltså att läsa texten mer än en gång.
Hoppas denna läxa ska funka bra, annars får ni höra av er.

"Kom-ihåg" för vecka 5

Måndag
Idrott.
Bibliotek.

Tisdag
Läsläxan skickas hem. Ska vara klar och tas med till måndag v 6.

Torsdag
Idrott.

Nu tar vi helg!
Mvh Sofie och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar