fredag 9 oktober 2015

Veckobrev v. 41


Hej alla föräldrar!

Den här veckan har det varit många diskussioner i klassen om vad eleverna får och inte får använda sina Ipads till i skolan. Det kan vara svårt så här i början, men när vi får kännedom om något som vi inte tycker är lämpligt, tror vi det är bra att ta upp det direkt och hoppas att ni tycker detsamma.Vi kände att det fanns ett behov av att förtydliga vad som gäller. Vår IT-pedagog Niklas var därför i klassen i dag och pratade med eleverna. Huvudregeln är att i skolan används Ipaden till skolarbete och inget annat. Vi vill att alla ska känna sig trygga i skolan och vill därför inte de tar bilder eller filmar varandra med sin Ipad i skolan om det inte handlar om skolarbete. Och absolut inte i idrottens omklädningsrum! Det kan vara väldigt oskyldigt nu, men kanske inte om ett par år.

Vi har även diskuterat ett spel som många elever laddat ner (Pixelgun 3D) som är graderat till 17+ av olika skäl. Eftersom det är en skol Ipad kan vi inte tillåta att de spelar spel på den i skolan som inte är avsedda för deras ålder. Vi hoppas att ni föräldrar hjälper till så att det blir lämpliga spel som finns på deras Ipad. Spel spelas inte under skoldagen. På raster går vi ut och Ipaden stannar i klassrummet. Undantaget är om det är riktigt dåligt väder och vi har innerast. Då har vi sagt att de kan få spela en stund. Vad de gör innan och efter skoldagen kan vi inte påverka.

I torsdags hade vi klassråd. Det blev ett bra möte som leddes av Adam och Rasmus som ordförande och sekreterare. Det fanns många bra förslag på dagordningen och eleverna kom med många kloka åsikter. Det beslutades bl.a. att vi ska ha fredagsmys en gång i månaden då vi fikar och gör något roligt tillsammans. Första tillfället blir på fredagen innan lovet. Det bestämdes också att vi ska ha en ny "snällburk" i klassen och att elevrådsrepresentanterna ska ta med sig ett förslag om bollplank på skolgården till nästa elevråd.

Händer vecka 42:

Mån: I NO kommer eleverna få en text om allemansrätten som de ska läsa. Den är till torsdag 15/10. Den kommer att läggas ut i Showbie. Trivselledarna har möte kl 14:00.

Tis: Vår skolbibliotekarie kommer till klassen för att ha bokprat och tipsa om nya böcker.

Ons: Idrott inne. Glöm inte kläder och handduk!

Tors: No-arbetetet ska vara klart och inskickat till Eva.

Fre: Idrott inne. Glöm inte kläder och handduk!

Ha en riktigt skön helg!
/Eva och Marie

Lite bilder från slöjden:













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar