lördag 3 oktober 2015

Veckobrev v.40

Hej!

Då var det fredag igen och dags att berätta lite om vad 5B jobbat med under veckan. Många elever har nu haft sina utvecklingssamtal, och några kommer att ha samtal nästa vecka. Är det någon som ännu inte har en tid inbokad så var snälla och hör av er till Marie eller Eva.

SO: Vi såg del 9 av "Geografens testamente Norden". Holger och Mårtensen har nu hittat alla delarna av skattkartan och lyckats befria MaryDiana. I veckans avsnitt åkte de till Färöarna. Vi har också jobbat med frågor om Island och tränat på kartkunskap.

Svenska: Nu har alla elever fått respons på sina berättelser som de lämnade in på Showbie, och vi har gått igenom sånt som många gör fel på när de skriver, och var och en har fått tips om vad de behöver förbättra. Marie  har gjort en kartläggning på hur varje elev stavar så vi vet vilka vilka ljud och stavningsregler de behöver träna. Vi har också läst och diskuterat en text om H C Anderssen tillsammans. Fråga gärna hemma om de kan berätta något om hans liv! Många kände till hans sagor och vi läste den sorgliga "Flickan med svavelstickorna".

NO: Veckans uppgift har varit att skriva klart faktatexten om ett djur i sjön. Vi har också läst en text om jordbruket förr och nu och funderat på vad ett hållbart jordbruk är. Nästa vecka jobbar vi med sista uppgiften om ekosystem och då blir det om fjällen.


Matte: Eva har kollat av om alla kan multiplikationstabellerna för att upptäcka om någon behöver träna mera. Vi fortsätter med decimaltal,  och nu ska vi jobba med hundradelar och längdenheter.
När det gäller läxa i matte kommer jag att ge eleverna sådant som de behöver träna på och sådant som de själva tycker är lite svårt.

Händer vecka 41:
Vi fortsätter med utvecklingssamtalen.

Trevlig helg!
/Eva och Marie

 

 

 

 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar