fredag 25 september 2015

Veckobrev vecka 39

Hej på er!

Då har ytterligare en vecka gått i skolan och vi jobbar på med lite av varje. Veckan blev extra kort då det var lov i torsdags. Alla som har lämnat in lappen om utvecklingssamtal ska ha fått en tid. Är det några oklarheter får ni höra av er till oss. Det finns ett par som inte lämnat in lappen, så det är bra om den kommer med på måndag.

På NO-lektionerna jobbar vi vidare med ekosystem, och denna veckan har vi tittat på film om vad som finns i och omkring sjön. Eleverna har fått välja ett fågel, fisk eller växt och skriva fakta på sin Ipad. Det ska bli spännande att få läsa.

I matten ska vi till veckan börja med multiplikation och addition med decimaltal.

I SO har vi denna veckan lärt oss mera om Island. Det har bl.a. handlat om varma källor, vulkaner och islandshästar. Det blev många frågor från klassen om hästar och då var det bra att ha en hästexpert i klassen. Annie L kunde mycket och hjälpte oss att svara på en hel del frågor. Engla hade med sig en lavasten från Island som hon visade oss.

I svenska har eleverna skrivit klart en berättelse som de lämnat in på Showbie. Vi har också gett oss i kast med att översätta receptet på "Bimseboller" från danska till svenska.

Vecka 40
Glöm inte idrottskläder på onsdag och fredag. Eleverna kommer att få en SO-läxa till fredagen. Det är en text om Norden som de ska läsa. De ska också skriva ner svåra ord och vad de tycker är viktigt i texten. 

Ha en riktigt skön helg!
/Eva och Marie












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar