fredag 16 oktober 2015

Veckobrev vecka 42

Hej!

I tisdags hade vi besök av vår skolbibliotekarie Malin som tipsade oss om nya bra böcker. Många elever tycker det är svårt att hitta en bra bok att låna och att välja bland alla böcker på biblioteket, så det var bra med boktips. Vi kommer att ha kvar 5-6 ex av varje bok i klassrummet fram till jul som de kan låna. Många blev sugna på att läsa och ville låna direkt!

I svenska har vi börjat läsa en gemensam bok som heter "Kensukes rike". Den handlar om 11-årige Michael som ger sig ut på en jorden-runt-segling tillsammans med sina föräldrar. Ibland läser vi i läsgrupper i skolan och ibland kommer eleverna att få ett kapitel i läsläxa. Veckans läxa är att läsa kapitel 3 och svara på några frågor.

I NO har vi jobbat klart med våra djur i olika ekosystem. Denna veckan har vi pratat om allemansrätten och eleverna fick göra en liten test om vad de lärt sig. De var jätteduktiga allihop!
Fråga dem gärna hemma vad man får och inte får göra i naturen.

Vi börjar så smått att lära oss Showbie och hur vi kan använda det. Möjligheterna är många! Tanken är att vi ska lägga ut uppgifter och läxor till eleverna där och att de ska skicka in arbeten och uppgifter till sina lärare. Då kan vi ge respons och rätta direkt i en kommentar. Ganska smidigt! Man slipper en massa lösa papper. Be gärna eleverna visa er och få deras inlogg. Då kan ni lättare få insyn i deras skolarbete och kan stötta med läxor om det behövs. Allt som ligger i Showbie är inte läxor. En del är uppgifter som vi gör i skolan.

Glöm inte att det är höstlov vecka 44!

Händer vecka 43:

Mån: Vi går igenom läsläxan. Vi börjar repetera vad vi lärt oss om Norden i geografi. Vill de förbereda sig hemma kan de repetera frågorna de svarat på om Nordens länder och klistrat in i sina SO-skrivböcker. Marie lägger ut på Showbie vad som är bra att kunna till på fredag.

Tis:

Ons: Idrott

Tors: Klassen besöker sina fadderbarn och läser för dem.

Fre: Idrott. SO-test om Norden. Sista lektionen innan lovet har vi "Fredagsmys". Då får eleverna ta med en liten fika som vi äter i klassrummet och så gör vi någon lek eller nåt annat kul tillsammans.

Trevlig helg!
/Eva och Marie







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar