fredag 15 januari 2016

Veckobrev vecka 2

Hej!

Så var skolan igång igen efter lovet och det blev en kall första vecka. Barnen hade väldigt kul på rasterna med den lilla snön som kom, men nu är hela skolgården täckt av is. Det går väldigt fort när en del åker kana/pulka ner för kullen och det är lätt att åka in i väggen i den del av skolan som ligger nedanför. Vill man åka i backen är det därför HJÄLMTVÅNG för att ingen ska skadas allvarligt.

Det märks att jullovet var välbehövligt, för de flesta har varit motiverade och jobbat bra under denna veckans lektioner. Hoppas det fortsätter så! I matte har vi börjat jobba med vinklar. I svenska jobbar vi nu mycket med läsförståelse och tränar på olika lässtrategier. Vi har pratat om klassiker och läst texter ur Robinson Kruse och Skattkammarön. I NO har vi börjat lära oss mer om kroppen i biologi.

Den 16/2 ska vi åka till Sjöaremossen och åka skridskor. Alla har fått med en informationslapp hem som också ska fyllas i av er föräldrar och skickas med tillbaka till skolan. Detta för att vi ska kunna planera bussar.

På sista klassrådet innan jul kom det upp önskemål från klassen om att försöka tjäna ihop lite pengar till klasskassan för att kunna göra en liten resa tillsammans. Vi pratade om olika möjligheter och efter en demokratisk omröstning tyckte de flesta att vi i vår skulle börja med att sälja kakor genom företaget "Kakservice". Vi hoppas ni tycker det är OK. Gå gärna in på kakservice.se om ni inte känner till deras koncept, eller hör av er till oss om ni har frågor. Man tar först upp beställningar av familj, släkt eller grannar och sedan beställer vi så många burkar som klassen har beställningar på. Då kan var och en sälja så mycket eller lite som man vill och kan. Vi kan behöva hjälp av några föräldrar i så fall när kakleveransen kommer.

Vi påminner om att sjukfrånvaro ska rapporteras i Skola24 varje dag som eleven är frånvarande, inte bara första dagen.

Nu när det är kallt är det mycket kläder i hallen att hålla reda på. En elev saknade sina svarta termobyxor när han skulle gå hem idag. Var snäll och kolla om ditt barn har fått fel byxor med sig hem!

Ha en skön helg i det härliga vintervädret!

Händer vecka 3:

mån: Svenskaläxa skickas hem. Den ligger på Showbie.

tis: Idrott. Klassen läser för sina fadderbarn i F-klassen.

ons: Läxa i engelska till i idag. Även denna ligger på Showbie.

tors: Läxa i svenska till idag.

fre: Idrott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar