fredag 4 oktober 2013

Veckobrev för vecka 41

Måndagens friluftsdag på Påskbergsvallen blev väldigt lyckad. Barnen kämpade tappert och skötte sig alldeles utmärkt. Även i övrigt fungerar allt fortfarande väldigt bra i klassen,  det är få konflikter och alla gör sitt bästa inne i klassrummet.
I tisdags hade vi klassråd och pratade om begreppen ordförande, sekreterare, dagordning och protokoll. Vi jobbade också med läsförståelse utifrån en text om ett klassråd. Det var inte helt lätt eftersom många av frågorna krävde att man "läste mellan raderna" en hel del.
I torsdags pratade vi om varför vi har olika årstider och hur jorden, solen och månen rör sig i förhållande till varandra. Be dem gärna berätta för er där hemma!
I övrigt har vi ägnat mycket tid i veckan åt vår leksaksutställning. Den blev riktigt lyckad! I och med utställningen är vi nu klara med detta arbetsområde och kommer i nästa vecka att starta upp med att läsa en bok gemensamt i klassen.
I kursplanen för SO står det att eleverna ska kunna världsdelarna och världshaven samt några länder som är betydelsefulla för eleven. Vi har därför arbetat en del med "blindkartor" i veckan och tanken är att de sedan ska ha ett litet prov på detta. De kommer att få öva en hel del i skolan, men om jag märker att det behövs kommer de också att få träna lite hemma. Provet kommer att vara tisdag den 15/10.

Så till veckan som kommer...

Måndag
Vi går till biblioteket och lånar böcker. Glöm inte att skicka med böcker som ni har hemma!

Tisdag
Läsläxan ska tas med till skolan.

Onsdag
Idrott.

Fredag
Hela skolan har brandövning.

Vi börjar nu så smått att bli klara med utvecklingssamtalen. Jag kommer snart att skicka hem IUP:erna till er som ännu inte fått dem.  Ni som vill ha dem på mail istället kan skicka er mailadress till mig (sofie.bengtsson@varberg.se) senast fredag 11/10 så löser jag det.

Eftersom barnen nu har klarat utmaningen att läsa 100 böcker på vår morgonläsning ska de få ha den utlovade bokfesten. På klassrådet diskuterade vi oss fram till att då ska alla ska få berätta om en bra bok de läst under den här tiden, jag ska läsa en saga högt som handlar om hur en kung blev lurad att pussa sin häst på rumpan och så får man ha med sig "godsaker" för max 20-25 kr. Det kan vara dricka, godis, chips eller vad man önskar. Detta kommer vi att ha tisdag 15/10 (efter SO-provet).

Ha en skön helg!
Mvh Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar