fredag 18 oktober 2013

Veckobrev för vecka 43

Bara en vecka kvar till höstlovet, helt otroligt vad fort tiden går! Så brukar det ju i och för sig vara när man har roligt. För roligt är det, att gå till jobbet och träffa era barn. Arbetet i klassrummet flyter på bättre och bättre ju mer vi lär känna varandra. De jobbar och sliter, ibland så att det är svårt att få dem att ta rast. Samtidigt så är de i stort sett alltid glada, goa och sams.  Anna-Lena (som har syslöjden) berömde dem häromdagen för att det är en sån fin klass.

På föräldramötet cirkulerade en lista där man kunde skriva upp sig om man ville vara med och hjälpa till med att fixa något kul för klassen. Tänkte inte lägga mig i mer än att förmedla listan över vilka som skrev upp sig på att ev. ordna ett disco i november.
Noel S mamma Therese                    Hampus mamma Matilda
Gustavs mamma Annelie                  Majas mamma Ellen
Isak T mamma Jenny                        Rasmus mamma Lotta
Axels mamma Anna                          Andrés föräldrar Ulrik och Annika
Annie L mamma Gunilla
Hör bara av er om ni behöver hjälp med att sprida information eller nåt annat!

SO-provet som barnen gjorde i tisdags gick finfint, så nu sätter vi igång med lite NO under en period. Det finns kunskapskrav som säger att "Eleven ska kunna samtala om tyngdkraft, friktion och jämvikt i förhållande till lek och rörelse." och att barnen ska kunna genomföra enkla undersökningar som handlar om bl.a. kraft och rörelse. Så i torsdags satte vi igång med att ställa hypoteser och göra experiment. Fråga dem gärna vad vi gjorde och vad de fick lära sig!

Vi har också börjat med en ny högläsningsbok som heter "Olivia från Bolivia" som handlar om en flicka som tvingas fly till Sverige från en diktatur. Lite skrämmande men också spännande och framförallt lärorikt.

Barnen har under veckan också fått prova på att rätta och ge enkel respons på varandras texter. Det var en text som de fick skriva i samband med den bok vi läser på svenskan och det gick förvånansvärt bra, med tanke på att det är en ganska svår uppgift.


Så till nästa vecka...

Måndag
Barnen som har träslöjd går till biblioteket, och de som har syslöjd är med mig i klassrummet.

Tisdag
Läsläxan tas med till skolan.

Onsdag
Idrott.

Hoppas alla får en bra helg!
Mvh Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar