fredag 17 januari 2014

Veckobrev för vecka 4


Vi har haft en riktigt bra dag i Veddige idag! Det är nog trötta barn som kommer hem från skolan. Stort tack till alla er föräldrar som hade möjlighet att hjälpa till på olika sätt. Det underlättar jättemycket för oss med några "extra par händer och ögon".
Veckan för övrigt har också varit riktigt bra, med undantag för några ”snöbollsbråk”.  Vi har hunnit med mycket skolarbete, bl.a har vi läst lite berättelser ur Toran och Koranen och nu återstår bara det lilla provet på tisdag innan vi går vidare med lite NO ett tag. Vi har också tränat på att både ta ut stödord ur en text, och skriva faktatext (om daggmaskar) utifrån stödord. I svenska har vi startat upp ett arbete med en bok som heter ”Pojken och tigern; Tidsmaskinen”. En gammal klassiker som trots några år på nacken fungerar riktigt bra för att utveckla läsningen. Eftersom boken handlar om en pojke som gör en resa bakåt i tiden till olika tidsåldrar får vi också ett naturligt tillfälle att arbeta med flera kunskapskrav i SO.
Föräldraföreningen har gjort i ordning i rummet där skolan förvarar kvarglömda kläder (bredvid expeditionen), och uppmanar alla som saknar något att ta en kik där. På skolans hemsida finns mer info. Där har de också lagt ut info om kommande årsmöte.

Måndag
Läsläxan ska vara klar och skickas med till skolan.
Biblioteket, skicka med böcker som ska lämnas tillbaka.

Tisdag
Religionsprov
Ny läsläxa  ”Peter och Petra” skickas hem.

Onsdag
Idrott.

Ha en bra helg!
Mvh Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar