fredag 31 januari 2014

Veckobrev för vecka 6


I arbetet med läsningen av boken ”Pojken och tigern” har vi under veckan bl.a. diskuterat varför människor på stenåldern kunde slänga alla sina sopor på en hög och vad som skulle hända om vi i Sverige gjorde så idag. Barnen har också fått i uppgift att skriva en instruerande text där de berättar för en stenåldersmänniska om hur någon av våra moderna tekniska apparater fungerar.
På NO-lektionerna har vi experimenterat och bl.a. blandat vatten, sand och grus för att sen fundera över hur vi ska kunna dela upp dem igen. Kluriga ord som filtrering, sedimentering och avdunstning har vi diskuterat.  De har också fått göra ett par experiment i grupp. Resultaten av dessa ska vi diskutera nästa vecka.
För tillfället har vi det mycket kämpigt med snön här i skolan. Det blir väldigt mycket konflikter pga att vissa barn inte kan hantera det här med snöbollskrig och respektera de regler som vi har.  Eftersom nu snön dessutom börjar bli isig och full med grus kan det vara direkt farligt att fortsätta kasta. I skrivande stund finns inget gemensamt snöbollskastarförbud på hela skolan, men jag är ganska säker på att vi är på väg dithän. Innan vi gick hem idag (fredag) gjorde jag som flera andra redan gjort, nämligen införde ett snöbollskrigsförbud i vår klass. Det händer alldeles för mycket dåliga saker när barnen deltar i snöbollskrigandet bakom kullen så jag vill inte att de är där under en period framöver. Trots att vi rastvaktar extra och har platsen under uppsikt smäller det till så fort att vi inte hinner avstyra bråken alltid. De flesta barnen verkade lättade över mitt beslut för detta bråkande mår ingen av oss bra av och undervisningen blir definitivt lidande.

Glöm inte att så fort som möjligt lämna in svarstalongen angående friluftsdagen på Sjöaremossen.

Måndag
Läsläxan ska vara klar och lämnas in.
Hela klassen går till biblioteket.

Tisdag
Ny läsläxa skickas hem.

Onsdag
Idrott.

Hoppas alla får en riktigt skön helg!
Mvh Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar