fredag 22 augusti 2014

Veckobrev för vecka 35

Sitter så här på fredag eftermiddag och ska försöka summera och informera. En bra första vecka har det varit tycker jag. Era barn är lika goa som före sommarlovet. Vi har bl.a. diskuterat klassregler, skrivit brev till Eva, börjat prata om hur vårt land styrs och vem som bestämmer och börjat läsa högt i en spännande (och lite läskig) fantasybok som heter "Kungens sal". Vi har också hunnit jobba med alfabetisk ordning i en bok som heter "Randiga krokodilen".
De "orosmoln" som funnits har dels handlat om bussarna, som känns precis lika röriga som vanligt i början på terminen. Vi har från skolans sida framfört ett flertal klagomål och fått till svar att de håller på att se över olika brister och lovar att det ska bli bättre så fort som möjligt. Det andra orosmolnet har varit leken "King" som några leker på rasten. Det är inte alltid lätt med lekar där alla ska vara överens om reglerna och det ska avgöras om en boll var innanför strecket eller utanför. Vi har pratat mycket om vad som gäller och att man inte alltid kan få sin vilja fram utan ibland får ge sig, vilket inte är lätt om man har mycket tävlingsinstinkt och vilja. Vi får se vidare hur det går nästa vecka...

Det finns mycket information i tidigare inlägg här på bloggen som är viktiga att ni tar del av. Det handlar dels om frånvarorapportering men också om omdömen och lite annat. Gå alltså in och läs igenom allt det som lagts ut under veckan.

Nästa vecka är Eva ledig så klassen har vikarie när hon har lektioner i klassen. Det var några som tog hem frivillig matteläxa denna veckan och det är viktigt att matteboken tas med tillbaka hit till skolan på måndag.

För er som längtar efter läxor ; ) kan jag meddela att vi så småningom kommer köra igång med en läsläxa. Jag informerar mer i nästa veckobrev.

Vi kommer snart också att köra igång med utvecklingssamtal och skicka hem lappar med tider. Påminner också om föräldramötet som vi kommer att ha måndag den 8 september kl. 17.30-19.00.

För nästa vecka gäller...

Måndag
Idrott.
Skicka med matteboken om den finns hemma.

Tisdag
Skolfotografering för 4B.

Torsdag
Idrott.

Hoppas nu att alla får en riktigt skön helg!
Mvh Sofie och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar