fredag 29 augusti 2014

Veckobrev för vecka 36

Som vanligt rullar veckorna på i ett rasande tempo...
Vi har haft en bra vecka och börjar så smått komma in i rutinerna för det här läsåret. 
Under veckan har vi bl.a. startat upp arbetsområdet Lag & rätt på SO-lektionerna. Många intressanta diskussioner blir det! Under de närmaste veckornas målpass kommer vi att fokusera på att förbättra det som varje elev behöver när det gäller att skriva berättelser. Nationella proven gav ju tydliga signaler på vad varje barn behöver träna mer på, och det ska vi alltså göra på målpassen. I svenska har vi påbörjat ett arbete med ett material som heter "En läsande klass", som vissa kanske har hört lite om eftersom det pratats en hel del om det i olika medier. Det syftar till att utveckla läsförståelsen genom att lära sig använda ett visst antal strategier när man läser. Vi har således i veckan bekantat oss med Detektiven, Konstnären, Cowboyen, Spågumman och Reportern. (Be gärna barnen berätta om dem). Planen är att vi ska jobba med detta material en gång i veckan i halvklass.
Marie-Louise låter hälsa att hennes tanke är att klassen ska ha engelska-läxa från onsdag till tisdag. Det kommer bli glosor som ska tränas in och en text i textbook som ska läsas. De barn som vill har fått ta hem sin textbook denna veckan för att klä in den i papper eller plast. Den behöver tas med till måndag. Vi kommer skriva in och påminna om engelska-läxan här i veckobreven varje vecka.
Vi har fått ny information från köket som kan vara bra att känna till. Nytt läkarintyg för i år krävs endast om barnet ifråga behöver ändra någon information på läkarinytget, något livsmedel som kommit till eller tagits bort. Men nytt kostintyg med information krävs dock varje läsår. 
Bra att veta inför vecka 36...
Måndag
Idrott.
De som tagit hem textbook för att klä den, måste ta med boken tillbaka idag.
Torsdag
Idrott.
Ha en bra helg!
Mvh Sofie 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar