fredag 8 maj 2015

Veckobrev för vecka 20

Den här sista tiden av ett läsår bara susar fram. I veckan har vi i klassen röstat fram vilken avslutningssång vi ska sjunga!
En annan rolig sak som blivit klart under veckan är att klass 4B har blivit utvald till att få delta i den pågående torgförnyelsen. Barnen kommer att få besök och information av Jennie Fagerström som är projektledare och landskapsarkitekt på Hamn- och gatuförvaltningen och sen åka in till torget och Folkets hus för att dela med sig av sina tankar. Kan nog bli riktigt kul! Skickar mer info när datum och upplägg är helt spikat.
På SO-lektionerna har vi pratat om Hansan och vad de svenska köpmännen på medeltiden köpte och sålde. Vi har också lärt oss om vad pesten/digerdöden var för något. Detta var lite läskigt, men jag hoppas inget barn drömmer mardrömmar pga av vad vi fått veta om bölder och lidande.

Vi har också haft klassråd där vi beslutat att vi den 11/6 ska ha en "film och godis"-lektion, eftersom vi fyllt "Bra-burken". Mer info när det närmar sig...

Påminnelse!
Glöm inte att redovisa majblommepengarna!

Hoppas att alla läst informationen från våra rektorer angående "Öppet hus" här på bloggen. Om man inte kan komma vill vi att ni meddelar oss via mail eller papper att ni önskar vara lediga.

Vecka 20...

Måndag
Idrott.
Läsläxan (om mat på medeltiden) ska vara klar och tas med till skolan.

Tisdag
Ingen ny läxa skickas hem pga av att det är en "kortvecka".
"Öppet hus" klockan 17-19. Barnen kommer visa lite av det de arbetat med under året och i vårt elevcafé kommer det att säljas fika. På skolgården kommer våra trivselledare att ordna lite roliga lekar.

Onsdag
Engelska-läxan ska vara klar.

Torsdag, fredag
Lediga

Hoppas alla får en bra helg!
Mvh Sofie och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar