fredag 22 maj 2015

Veckobrev för vecka 22

Det blev en härlig friluftsdag i torsdags. Kan tänka mig att det var trötta barn som kom hem på eftermiddagen, efter att ha styrketränat, joggat, spelat fotboll/kubb och simmat. 

På svenskan har vi fortsatt läsa i vår gemensamma bok "Sketna Gertrud och kung Magnus kalas". Vi har bl.a. tittat på hur författaren beskriver saker och pratat om hur de kan själva kan göra för att få med mer beskrivningar i sina egna texter. Vi fick erfara hur en text kunde ändras och bli  betydligt bättre genom att beskriva känslor, platser och personer. Be dem gärna berätta om "fröken" i en av texterna vi tittade på :)

På SO-lektionerna har vi lärt oss mer om Birger Jarl och Magnus Ladulås. Vi har också pratat om "världens" syskonbråk när vi läst om "Nyköpings gästabud" och "Håtunaleken".

På skolavslutningsdagen går bussarna som vanligt på morgonen (men vi har ju den sena tiden i kyrkan och ses inte i klassrummet förrän kl. 12.00), men om det är någon som behöver åka buss hem den här dagen vill vi att ni mailar oss om detta.
Vi kommer prata med barnen om att vi inte vill att de använder sina mobiler i kyrkan på skolavslutningen, eftersom detta var ett problem förra året. Ni kan väl hjälpa oss att prata med barnen hemma om detta.

På länken nedan finner ni info om den nya Trönningeskolan.
http://www.lindbergsskolan.varberg.se/dokument/1415/tronningskola150603.pdf

Klassen har ingen eng-läxa till tisdag nästa vecka. Ingen ny läsläxa skickas hem under nästa vecka.

Idag (fredag) fick vi ju besök av landskapsarkitekterna Maja och Jennie. De berättade om projektet som pågår angående torgförnyelsen. De berättade om vad en landskapsarkitekt gör, varför man vill göra om torget och lite om torgets historia. De berättade också om att vi på torsdag när vi åker in till stan ska få titta på det förslag som finns och komma med "ris och ros" och egna förslag och åsikter. 
De kommer att ta en del bilder på barnen under projektet. Om det är så att det blir bilder som de skulle vilja använda kommer de kontakta de föräldrar som är berörda för att få ert tillstånd till att använda bilderna.

Vecka 22...
Måndag
Idrott.
Läsläxan ska lämnas in.

Torsdag
Klassen åker in till stan för att fortsätta delta i projektet kring torgförnyelsen. Vi åker direkt på morgonen så det är viktigt att alla kommer i tid denna dag. Vi kommer hem igen ca 12.20 och då går vi och äter lunch i matsalen.

Hoppas alla får en bra helg!
Mvh Sofie och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar